Begin 2017 telde ons land ruim 109 duizend plug-in hybrides (PHEV’s) en volledig elektrische voertuigen (FEV’s). Volgens de recent uitgekomen ANWB Elektrisch Rijden Monitor is het aantal inmiddels al opgelopen naar ruim 120.000. Al dan niet geholpen door fiscalisering, autofabrikanten lijken een duidelijke focus te hebben op het leveren van elektrische (bedrijfs)voertuigen.

Elektrische (bedrijfs)voertuigen leveren een positieve bijdrage aan de verbetering van de luchtkwaliteit en bieden een alternatief voor fossiele brandstof. Tegelijkertijd is het elektrisch (bedrijfs)voertuig een uitdaging voor de wagenparkbeheerder. Wie is er verantwoordelijk voor de inzetbaarheid van het voertuig? Is het voertuig aangesloten op de laadpaal en wat is de verwachte oplaadtijd? Welke afstand kan afgelegd worden? Hoe vol is de accu op dit moment en is het voertuig dus inzetbaar? Wat is het gemiddeld verbruik per kWh?

Voor wagenparkbeheerders speelt daarnaast de uitdaging dat deze informatie gewenst is voor meerdere merken en een algeheel overzicht vaak ontbreekt. We praten op dit moment al over zo’n 20 volledig elektrische auto’s op de Nederlandse markt (normaal inzetbaar in het dagelijks verkeer) en daar komen in ras tempo nieuwe merken en modellen bij.

Beijer Automotive speelt in op de transitie van fossiele brandstof naar elektrisch rijden. Voor de wat specifiekere signalen uit elektrische auto’s zijn nieuwe analysetechnieken ontwikkeld naast de reeds bestaande technieken, en wordt bijvoorbeeld machine learning ingezet om signalen uit elektrische voertuigen beschikbaar te maken voor aftermarket producten. De hoeveelheid beschikbare signalen groeit. Een van de onderscheidende technieken van Beijer Automotive is dat -net als de software van een elektrisch voertuig- de signalenset op afstand kan worden uitgebreid. Op die manier is er een toekomstvaste oplossing die meegroeit met de behoefte.

Heeft u een casus op het gebied van elektrische voertuigen of andere alternatieven zoals rijden op waterstof? Wij gaan hierover graag met u in gesprek.

Geen reacties meer mogelijk.