Een tijd geleden deelden wij het voorstel van de Duitse automobiel vereniging (VDA) om de OBD af te sluiten. Dit leidde tot enkele verontruste reacties van onze abonnees die echter de verkeerde conclusie trokken uit het nieuwsbericht. Want er verandert namelijk voor de gebruikers van onze CAN-interfaces helemaal niets. Desondanks leek het ons goed om de gevolgen van een dergelijk besluit, het mogelijk afsluiten van de OBD door de auto-industrie, nader toe te lichten.

Elke auto is sinds 2003 af-fabriek voorzien van een diagnose-stekker, ook wel Data Link Connector (DLC) genoemd. In deze stekker komt bij elk automerk een diagnose-bus uit: On Board Diagnostics (OBD) genoemd. Met deze standaard is het ook voor niet-merkgebonden autobedrijven mogelijk om in het geval van een afwijking aan de mengselregeling een diagnose te kunnen stellen. Naast de diagnose-toepassing waar de OBD initieel voor bedoeld is, is het mogelijk tijdens een autorit een beperkte hoeveelheid emissie bepalende data van het voertuig uit te lezen, zoals bijvoorbeeld de snelheid. Vandaag de dag maken veel applicaties gebruik van deze data via de OBD met plug-and-play dongles die je eenvoudig op de Data Link Connector drukt. Autofabrikanten zijn hier huiverig voor en willen dit pad nu gaan afsluiten. “OBD has been designed to service cars in repair shops. In no way, it has been intended to allow third parties to build a form of data-driven economy on the access through this interface”, zei Christoph Grote, Senior Vice President Electronics van BMW letterlijk.
Men wil de OBD vooralsnog alleen sluiten op de momenten dat de auto rijdt; zolang de auto stilstaat veranderd er niets. Garagebedrijven kunnen de OBD dus gewoon blijven gebruiken waar zij voor bedoeld is: het stellen van een diagnose.

Deze ontwikkelingen verbazen ons, bij Beijer Automotive, niet. Gelukkig hebben wij 20 jaar geleden de juiste keuze gemaakt door onszelf niet afhankelijk te maken van de OBD. Onze technologie heeft namelijk geen OBD nodig om data uit alle auto’s te kunnen lezen. Onze CAN-producten moeten worden aangesloten op Aandrijf- en/of Comfort-bussen maar nooit op een OBD. Ook al adviseren we in sommige automodellen de DLC als aansluitpunt voor onze CAN-interfaces, er wordt geen gebruik gemaakt van de OBD. In sommige automodellen zijn aandrijf- en comfort-bussen nou eenmaal ook beschikbaar in de DLC, en daar is het gemakkelijk aansluiten. Daar waar dit niet mogelijk is adviseren wij gewoon een andere locatie in de auto. Dat deden we al en blijven we in de toekomst gewoon doen. Zodat onze CAN-interfaces altijd werken op het aansluitpunt dat wij adviseren!

Geen reacties meer mogelijk.