Geplaatst door en opgeslagen onder Mobiliteit.

Beijer en Ctrack zijn een uniek partnership aangegaan. Vanaf nu kunnen Ctrack klanten ook voertuigsensor informatie direct uitlezen dankzij een CAN-bus integratie met Beijer’s CAN-software module.

Beijer Automotive levert hoogwaardige CAN-bus (Controller Area Network) oplossingen en voertuig specifieke installatiebegeleiding voor de automotive-, truck- en motor-aftermarket. Ctrack is onderdeel van Inseego, een wereldwijd actieve IOT en fleetmanagement organisatie. Ctrack Benelux is gespecialiseerd in voertuig tracking en fleetmanagement voor het MKB en grootbedrijf.

Beijer CAN-module voortaan standaard in alle Ctrack fleetmanagement units

Een belangrijke pijler van de wereldwijde samenwerking is het feit dat Ctrack fleetmanagement units voor voertuigen nu standaard zijn uitgerust met de CAN-software module van Beijer, een intelligente chip.

Voertuigsensor informatie en motormanagement data direct uitlezen

Deze integratie stelt klanten in staat om voertuigsensor informatie en motormanagement data direct in te zien via het Ctrack dashboard. Denk onder andere aan brandstofverbruik, RPM (Rotations Per Minute) en oliedruk. Ook de ODO meter, snelheid en het gordelgebruik zijn inzichtelijk. Hierdoor krijgen Ctrack klanten steeds meer inzicht in voertuigdata.

“Het grote voordeel hiervan is dat je je wagenpark efficiënter kunt managen,” vertelt Hilger van Dam, Managing Director Ctrack Europe. “Zo wordt met Ctrack niet meer het aantal gereden kilometers leidend bij het inplannen van onderhoud, maar de feitelijke gesteldheid van het voertuig. Dat maakt een groot verschil. Voor de klant is het daarbij heel fijn dat er geen CAN-interfaces meer moeten worden geïnstalleerd. Dat bespaart ook inbouwtijd en hiermee zijn garantie discussies met de fabrikant verleden tijd.”

Pierre van der Stokker, Sales Director bij Beijer Automotive, vult aan: “Door de integratie krijgen Ctrack klanten direct toegang tot waardevolle voertuigsensor informatie, ons specialisme. Ze kunnen alle informatie gewoon zien in het dashboard waarmee ze al werken. En, heel belangrijk, onze CAN-oplossingen zijn geschikt voor heel veel voertuigmerken en types. Van wat ouder tot de allernieuwste modellen.”

Klanten reageren enthousiast

“Sinds de ondertekening van het contract met Beijer Automotive ontvangen we veel aanvragen van klanten en potentiële klanten die direct gebruik willen maken van deze oplossingen. De productie is dan ook in volle gang,” aldus Hilger van Dam. “Klanten reageren enthousiast. Het is ook echt iets bijzonders dat je zo makkelijk toegang krijgt tot zulke belangrijke informatie en data. Het gaat wagenparkmanagement wezenlijk verbeteren.”

“We zijn erg tevreden met dit bijzondere, wereldwijde partnership,” besluit Pierre van der Stokker. “De keuze voor een strategisch partnership met Ctrack is logisch omdat we beide leiders zijn in de branche en Ctrack bekend staat om haar goede service en innovaties. We kunnen nu voor een hele grote groep bedrijven analytische voertuigdata op een laagdrempelige manier ontsluiten en daar is veel behoefte aan.”

Geen reacties meer mogelijk.