Spinnov en Beijer bundelen krachten bij ontwerp nieuwe BCI

Gepubliceerd: 1 maart 2024

Om kwalitatief hoogstaande producten te kunnen blijven leveren is Beijer Automotive altijd op zoek naar manieren om te innoveren en hun producten te blijven ontwikkelen. Één van de bestsellers die wereldwijd voor verschillende toepassingen en markten wordt gebruikt is de Beijer CAN Interface, afgekort de BCI. De BCI, die de vertaling en communicatie van data verzorgt tussen voertuigen en aftermarket systemen, wordt continu doorontwikkeld om mee te gaan met de snelle veranderingen in de markt.

Op deze manier is een mooie samenwerking ontstaan met Spinnov, een design- en engineeringsbureau uit Veldhoven. Spinnov is onder andere gespecialiseerd in het ontwerpen van elektronica en hardware. Samen met Spinnov wordt er momenteel een nieuwe Beijer CAN Interface ontworpen: de BCI Next Generation. Een belangrijke verbetering is de ondersteuning van CAN-FD, waar veel nieuwe (EV) voertuigen gebruik van maken. Daarnaast wordt de BCI Next Generation uitgevoerd met een snellere processor waardoor het ook makkelijker wordt om gebruikers op afstand te kunnen ondersteunen.

Daar waar Beijer de embedded software ontwikkelt en de hardware requirements bepaalt, neemt Spinnov de hardware ontwikkeling op zich. Spinnov is daarnaast ook een partner van Bestronics, die voor Beijer de productie en assemblage van de BCI’s verzorgt. Door deze korte lijnen kan de expertise van de partijen gebundeld worden waardoor er een hoogwaardig product kan worden geleverd dat voldoet aan de strenge (OEM) eisen van de automotive industrie.

Spinnov
Spinnov is een one-stop-shop waar innovatieve ideeën tot leven komen. Een design- en engineeringsbureau gespecialiseerd in IoT & Connected products waarbij elektronica, embedded software, product design, cloud applicaties en services samen komen tot één geheel. Als onderdeel van Bestronics Groep zijn prototyping, PCB productie, assemblage en cloud onderhoud onderdeel van de dagelijkse dienstverlening. In diverse markten zoals automotive, medisch, sport, consumenten producten, wearables, smart home solutions, etc helpen ze klanten met het transformeren van hun ideeën naar innovatieve producten in de markt die aansluiten bij hun wensen, eisen en merk.

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen? Houdt de website en social media kanalen van Beijer Automotive en Spinnov in de gaten of abonneer je op de nieuwsbrief onderaan de pagina.

(foto: Chris Heger, Sjef Fransen (Spinnov) en Tjakko van Kampen (Beijer) tonen prototype BCI Next Generation)