Student HAN doet HBO-master bij Beijer

Gepubliceerd: 15 november 2017

Prajwal Ramakrishna, student in het laatste jaar Master of Automotive Systems aan de HAN University of Applied Sciences gaat in het kader van zijn HBO master aan de slag bij Beijer Automotive. Het onderzoek van Prajwal, dat deel uitmaakt van het RAAKPRO project Via Nova, richt zich op het gebruik van gegevens van voertuigen voor het effectief beheren van verkeersstromen. Het project wordt begeleid door HAN Automotive research, Beijer Automotive BV, Keypoint Consultancy BV en andere toonaangevende consortiumpartners.

Via Nova werkt aan de technologische ontwikkelingen die nodig zijn om de negatieve gevolgen van congestie in de toekomst te overwinnen en richt zich ook op de kwaliteits- en betrouwbaarheidsaspecten van voertuiggegevens van de sensoren, processoren, navigatieapparaten, enz. voor het verminderen van verkeerscongestie.

De belangrijkste focus ligt bij dit onderzoek op het detecteren van gladheid tijdens de winter en het classificeren van die gladheid op basis van verschillende wegdek wrijvingscoëfficiënten. De resultaten uit Prajwal’s onderzoek moeten middelen bieden om wegdekproblemen effectief op te sporen en te verhelpen. In de eindfase van zijn master worden de resultaten gedemonstreerd waarbij de kwaliteit in een absolute waarde zal worden uitgedrukt zodat deze goed kan worden vergeleken met andere databronnen. Gedurende zijn master zullen wij u geregeld informeren over Prajwal’s bevindingen.