Aansturing parkeersensoren voorbumper



Een parkeersysteem in de achterbumper activeer je simpelweg door de auto in de achteruitversnelling te schakelen. Maar hoe gebeurt dit met een parkeersysteem in de vóórbumper? In principe zijn er 3 manieren:

  • Snelheidsafhankelijk; het parkeersysteem schakelt op basis van het snelheidsignaal (al dan niet in combinatie met een interface). Het grote voordeel van deze manier is het feit dat het in- en uitschakelen geheel automatisch gebeurt en de bestuurder hier niet over na hoeft te denken.
  • Geactiveerd door de achteruitversnelling; het parkeersysteem wordt actief als men de auto start of als de achteruitversnelling wordt bediend. Het systeem blijft vervolgens actief tot men boven de 15 km/h rijdt en wordt pas weer ingeschakeld als de achteruitversnelling weer wordt bediend.
  • Aparte schakelaar in het dashboard; een goedkoop alternatief waarbij de bestuurder telkens het systeem handmatig moet in- en uitschakelen.

Als men een snelheidsafhankelijke optie wenst en het parkeersysteem is daar niet op voorbereid dan zijn er twee mogelijkheden binnen het productengamma van Beijer om dit te realiseren: met een SpeedSwitch of met een BCI-6.

De SpeedSwitch is een analoge oplossing. Op basis van het in de auto aanwezige snelheidsignaal kan een voeding, een massa of desgewenst de luidspreker van het systeem worden geschakeld. Het moment (de snelheid) waarop geschakeld wordt is door de installateur vrij te programmeren.
Bij gebruik van een BCI-6, die aangesloten wordt op de CAN-bus, is geen snelheidsignaal nodig. De BCI-6 haalt die waarde namelijk zelf van de CAN-bus. De BCI-6 is eenvoudig aan te sluiten, universeel en schakelt in elk automodel rond 20 km/h.

Beide opties leveren een tevreden klant op. Of het een SpeedSwitch of een BCI-6 wordt zal afhangen van het automodel, de inbouwtijd en prijs.

SpeedSwitch BCI-6

Het snelheidsignaal: van pulsgever tot CAN-library Hoe zet je het ‘contact aan’ in een elektrisch voertuig (EV)? BCS Ready Snelheid vanaf CAN met vier wielen Problemen bij belasten geschakelde voeding (+15) Storingen bij meerdere massa-aansluitingen Open collector / Pull-up Niet-bedrade uitgang bedraden Elektrisch schema: toen en nu